Bemutatkozó

A Tervezett Szenzo-Motoros Tréning több, mint ezer önálló gyakorlattal rendelkezik, amelyek kombinációival egyénre szabott, hatékony fejlődés érhető el. 
Longitudinális Komplex Vizsgálat (LongiKid) 3 hónapos kortól 11 éves korig alkalmazható vizsgálati módszer, mely az egyes életkorokban elvárható mozgásos, kognitív, nyelvi teljesítményt, valamint az idegrendszer érettségét elemzi 280 megfigyelési szempont alapján. Kiegészítő vizsgálatai alkalmasak egyszerű szemészeti, audiológiai szűrésekre; része izomtónus-vizsgálat is.
Az eredményeket egy informatikai alapú tünetészlelő programban rögzíti a vizsgáló, mely elvégzi az értékelést, és rámutat a hiányosságokra, valamint az eltérések mértékére. Saját eszközrendszerrel rendelkezik.

Egyéni Tervezett SzenzoMotoros Tréningek (TSMT-I)
Az anamnézis, a tünetek és a BHRG-vizsgálateredményei alapján 1000-nél több  TSMT-I  feladatból összeállított személyre szabott mozgásterápiás program.
A terápia a szülők által otthon is végezhető; ehhez a segítséget (betanítást) a terapeuta teljes körűen, körül tekintően megadja. A szülőnek mindig van lehetősége bizonytalanságait megosztani, kérdéseire választ kapni terapeutájától. A program részei a havi kontrollok. Egy-egyterápiás program 8 hétre íródik, azután új tréninget kap a gyermek.
Kiknek ajánljuk: olyan gyerekeknek, akik nem együttműködőek, súlyosabb lemaradással (mozgásos, értelmi, beszéd, magatartási és figyelmi problémákkal) küzdenek, még csoport-éretlenek.
Célunk: az idegrendszer érési folyamatainak beindítása, az együttműködés kialakítása, a zavaró tünetek csökkentése, az adott életkorban elvárható motoros, pszichés-kognitív és szociális teljesítmények elérése, a csecsemőkori/primitív reflexprofil integrálása, a beszéd és a mozgás szinkronjának kialakítása, felzárkóztatás, minél hamarabbi csoportba illesztés.
(Forrás:bhrg.hu)
Copyright Manóvár By Marianna 2020